پروش عمده و فروش گیاه نعناع سبز به صورت تازه و خشک شده در بازار گیاهان دارویی ایران چه جایگاهی دارد؟ نعناع شیرازی از نظر درجه بندی کیفی چگونه تقسیم بندی می شود؟
طعم و عطر نعناع یکی از خوشبوترین و مورد پسندترین عطر گیاهانی است که در سراسر دنیا از این اسانس استفاده می شود.
به خصوص در طبخ و پخت انواع غذاها نعناع می تواند به عنوان یک گیاه بسیار پرکاربرد شناخته شود.
به همین علت و با توجه به اینکه در ایران به خصوص در استان فارس تولید این گیاه به صورت عمده و باکیفیت بسیار بالا انجام می گیرد، تلاش ها برای افزایش درصد صادرات نعناع جدی تر شده است.
در واقع می توان گفت مورد پسند بودن نعناع و از سوی دیگر موقعیت آب و هوایی برخی از شهرهای کشور این اجازه را داده است تا این محصول به عنوان یک رقم تجاری و صادراتی مورد توجه قرار گیرد.
پرورش نعناع سبز در ایران
نعناع مانند دیگر محصولات کشاورزی طبقه بندی شده و درجه های یک، دو و سه دارد. در واقع درصد سبزی برگ نعناع و همچنین تعداد برگ بر روی هر سرشاخه عواملی هستند که می توانند کیفیت گیاه نعناع دسته بندی کنند.
نعناع هم به صورت تازه و هم به صورت خشک شده تولید و عرضه می گردد.
نعناع تازه عمدتاً برای مصرف روزانه و همراه با غذاست ولی نعناع خشک شده یک چاشنی عالی برای انواع گیاهان ایرانی و خارجی است.
از سوی دیگر کارخانه تولیدکننده انواع مواد غذایی با استفاده از عصاره طبیعی نعناع، از نعناع تازه استفاده می نمایند.
در شیراز کشت نعناع به صورت گسترده و با بهترین سطح کیفی انجام می گیرد.
این موضوع باعث شده است نعناع شیرازی شناخته شده و طرفداران زیادی داشته باشد.
پرورش و فروش عمده این محصول می تواند راه موثری برای دسترسی بهتر به نعناع مرغوب و از سوی دیگر روشی سودآور برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان این محصول باشد.
منبع: گیاهان دارویی و زینتی