نعناع کوهی چه خواص دارویی و درمانی برای بیماری های مختلف انسان دارد؟ تفاوت نعناع کوهی با نعناع معمولی چیست و تولید این گیاه دارویی چه اهمیتی خواهد داشت؟
نعناع کوهی نوع دیگری از انواع نعناع می باشد که از نظر خواص فیزیکی تا حدی با نعناع معمولی متفاوت است.
این نوع نعناع به نام نعناع وحشی یا نعناع فلفلی نیز شناخته می شود.
در واقع نعناع کوهی یک محصول پیوندی یا دو رگه است که حاصل برون آمیزی نعناع آبی و معمولی است.
یکی از دلایلی که منجر به ایجاد تمایز و توصیه بیشتر برای مصرف نعناع کوهی شده است، خواص دارویی قوی آن برای دردهای زیادی است.
یکی از دردهایی که به خوبی به کمک نعناع کوهی قابل رفع است، دردهای ماهیچه ای می باشد.
خواص نعناع کوهی در کاهش درد ماهیچه
درد ماهیچه زمانی ایجاد می شود که ماهیچه دچار انقباض طولانی مدت شود. این انقباض منجر به ایجاد درد خواهد کرد و از سوی دیگر حرکات فرد را نیز مختل می کند.
ماهیچه می تواند شامل ماهیچه های ارادی دست و پا و یا ماهیچه های غیر ارادی مانند ماهیچه های معده باشد.
اسپاسم معده و گرفتگی آن مشکلات گوارشی به همراه درد شدید به همراه دارد.
نعناع کوهی گیاه دارویی مهمی است که به خوبی می تواند این مشکلات را برطرف نماید و در از سوی دیگر با اثر بر روی ماهیچه ها احتمال بروز مجدد را نیز کاهش دهد.
تولید انبوه گیاه نعناع کوهی
اثر نعناع کوهی روی درمان برخی از بیماری ها مانند سرماخوردگی به عنوان یک بیماری بسیار شایع و خفیف، دردهای گوارشی، سینوزیت و از این دست، تولید و استفاده از نعناع اهمیت زیادی پیدا می کند.
در واقع گیاه نعناع تنها به خاطر خواص دارویی نیست که مورد توجه است بلکه طعم خوشایند آن می تواند یک طعم دهنده بسیار مناسب برای غذا باشد.
به همین علت استفاده از آن در تمام دنیا بسیار مرسوم و محبوب بوده و در نتیجه کشت و پرورش آن اهمیت زیادی دارد.
در ایران با توجه به شرایط آب و هوایی کشت و تجارت نعناع می تواند اهمیت زیادی برای تولیدکنندگان، صادرکنندگان و مصرف کنندگان داشته باشد.
منبع: گیاهان دارویی و زینتی