همه ما از فواید بیشمار گیاه نعناع کوهی مطلع هستیم و نقش پررنگ این گیاه در سبد غذایی و دارویی ما حذف نشدنی است. یک لیوان عرق نعناع کوهی علاوه بر حس تازگی و طعم دلپذیر فواید درمانی بسیاری هم به دنبال دارد.نعناع کوهی یک ضد عفونی کننده قوی است و سردرد و دل درد را مداوا می کند، ضد گرفتگی عضلات است و درد های موضعی را بهبود می بخشد.اگر دچار معده درد هستید ، نوشیدن یک فنجان عرق نعناع کوهی می تواند معده را آرام کند و با متعادل کردن فرآیند گوارش و تسکین التهاب احتمالی، گوارش را بهبود بخشد. همچنین عرق نعناع کوهی به دلیل گیاهی بودن، فیبر بالایی دارد که معده درد ناشی از یبوست یا سوء هاضمه را تسکین می دهد.عطر و مواد و روغن معطر موجود در عرق نعناع با فعال کردن غدد بزاقی در دهان و تحریک آنزیم های گوارشی به گوارش کمک می کند. نعناع توانایی افزایش ترشح و گردش صفرا را دارد که این مسئله به تسریع فرآیند گوارش کمک می کند . تمام عرق های گیاهی از جمله عرق نعناع خاصیت کاهش وزن دارند زیرا برگ نعناع حاوی فیبر رژیمی است و موجب ایجاد حس سیری در فرد می شود. افرادی که تمایل دارند وزن خود را کاهش دهند، یک ربع قبل و بعد از مصرف غذا ، نصف استکان عرق نعناع مصرف کنند چرا که مصرف نعناع، میزان چربی سازی را در بدن کاهش می دهد.این گیاه معجزه بخش برای درمان ترک و درد نوک سینه به ویژه برای مادرانی که نخستین تجربه شیردهی را دارند بسیار موثر است..عرق نعنای حاوی منتول برای درمان مشکلات تنفسی مانند مشکلات ناشی از احتقان و التهاب مفید است. عطر عرق نعناع کوهی به رفع احتقان بینی، گلو، نایژه ها و ریه کمک می کند.نوشیدن عرق این گیاه بی نظیر جسم و ذهن را شاداب و تازه کرده و سیستم گردش اکسیژن را بهبود می بخشد و شما را سالم تر می کند. تمام این فواید وقتی حقیقی می شوند که از عرق نعناع کوهی اصل و با کیفیت استفاده کنیم، یک لیوان عرق نعناع کوهی که با تکیه بر مواد اولیه با کیفیت و دانش علمی روز تجربه ایست که قطعا به عادت دلچسب شما بدل خواهد شد. طریقه مصرف : یک لیوان بعد از غذا میل کنید. نوش جان
خواص درمانی عرق نعناع
از برگ نعناع که دارای رایحه و اسانس باشد، می توان عرقیات گیاهی تولید کرد. برای تولید عرق گیاهی، ابتدا آب و ماده معطر که همان گیاه باشد، می جوشانند. پس از تبخیر آب، عملیات سرد کردن بخار و تقطیر به صورت سنتی یا صنعتی انجام می شود و مایعی که با تقطیر به دست آمده ، همان آب معطری است که ما ایرانی ها به آنها عرق گیاهی می گوییم. طی فرآیند تبخیر و تقطیر، اسانس و رایحه گیاه داخل مولکول های آب نفوذ می کند و در اصطلاح علمی، آب معطر مقطر تولید می شود. این آب های معطر مقطر، علاوه بر طعم و رایحه خوبشان، خواصی هم برای بدن دارند. عرق نعناع کوهی خواص زیادی دارد که به صورت خلاصه میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
۱. تقویت کننده دستگاه گوارش
۲. ضد اسهال و ضد درد
۳. ضد نفخ
۴. رفع کننده دل درد و دل پیچه
۵. برطرفکنندگی ناراحتیهای معده
۶. اشتهاآور
۷. کاهش آبریزش بینی در هنگام سرما خوردگی
۸. خنککنندگی و خوشبویی دهان و کمک به بهداشت آن
استفاده از عرق نعناع به عنوان یک درمان برای طیف وسیعی از شرایط گوارشی، از جمله سوء هاضمه ، سندرم روده تحریک پذیر، درد معده در کودکان است. نعناع در برابر میکروبهای مضر عمل می کند ، آرامش عضلات را تنظیم می کند و به کنترل التهاب کمک می کند.اگر دچار معده درد هستید ، نوشیدن یک فنجان عرق نعناع می تواند معده را آرام کند و با متعادل کردن فرآیند گوارش و تسکین التهاب احتمالی، گوارش را بهبود بخشد.همچنین عرق نعناع به دلیل گیاهی بودن، فیبر بالایی دارد که معده درد ناشی از یبوست یا سوء هاضمه را تسکین می دهد.خواص عرق نعناع برای دل درد و معده بسیار است.عرق نعنا تقویت کننده معده است و به هضم و سنگینی آن نیز کمک میکند. به دلیل خاصیت ضد نفخ بودن عرق نعنا، مصرف یک استکان از آن قبل از خوردن غذاهایی مثل آبگوشت که دارای حبوبات هستند، توصیه میگردد.بسیاری از افرادی که مبتلا به مشکلات گوارشی مثل نفخ یا سنگینی معده هستند، میتوانند از خواص معجزهآسا عرق نعناع بهرهمند شوند. البته افرادی که سوزش معده دارند باید با نظر پزشک عرق نعنا مصرف کنند؛ چرا که سوزش معده ناشی از شل شدن عضلات سر معده است و عرق نعناع با خاصیت اسپاسمی که دارد، این مشکل را تشدید خواهد کرد.اسانس نعناع علاوه بر داشتن خواص میکروب زدایی و ضدعفونی کننده، برای رفع گرفتگی بینی نیز موثر است. اسید رزمارینیک موجود در گیاه نعناع، مجاری تنفسی را باز کرده و حتی میتواند در برطرف کردن عارضههایی مثل آسم و آلرژی نیز موثر باشد.مصرف عرق نعنا یا قرص نعنا به رفع بوی دهان و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای لثه کمک میکند. این گیاه یک ضدعفونیکننده طبیعی دهان نیز به حساب میرود، برای همین در تولید بعضی دهانشویهها نیز از آن استفاده میشود.
عرق نعناع کوهی
عرق نعناع کوهی و انواع آن، خانوادهای از گیاهان معطر هستند که به صورت بومی در اروپا و آسیا رشد میکنند و هزاران سال است که به دلیل برخورداری از عطر و طعم دلپذیر و خواصشان مورد استفاده قرار میگیرند. از این گیاه و فرآوردههای آن برای خوشبو کردن دهان، آبنباتها و سایر مواد غذایی استفاده میشود.علاوه بر این، بسیاری از مردم از دمنوش نعناع، به عنوان یک نوشیدنی بدون کافئین لذت میبرند. ما در ایران محصولی به نام عرق نعناع داریم که در حقیقت عصارهی نعناع به صورت مایع است و به گفته اطباء سنتی و گیاهی، خواص فراوانی برای بدن و بسیاری از بیماریها دارد. منتول، ماده موثره نعناع است که خاصیت خنک کنندگی و رایحه این گیاه را به آن میبخشد.مصرف عرق نعناع یا دمنوش آن، به دلیل برخورداری نعنا از ترکیبات طبیعی مفید، میتواند به سلامتی بدن کمک کند. در حالی که تحقیقات در رابطه با عرق نعناع محدود هستند، متخصصان معتقدند که خواص نعناع و روغن نعناع را میتوان به سایر فراوردههای نعناع نیز نسبت داد.نعناع میتواند به بهبود هضم کمک کند و همچنین با عفونتهای میکروبی و غیره مبارزه کند. درست کردن نوشیدنی با استفاده از عرق نعناع، ایده بسیار خوبی برای لذت بردن از خواص آن در طول روز است.بهتر است برای درمان نفخ و دل درد، روزانه تنها یک استکان عرق نعنا را پس از هر وعده غذایی میل کنید. با این حال، توصیه میشود که اگر شرایط یا بیماری خاصی دارید، حتما پیش از مصرف عرق نعناع به عنوان یک روش درمانی، با پزشک خود مشورت کنید.